Dutch Felt Academy is
een bij het CRKBO geregistreerd opleidingsinstituut

Zet een nieuwe stap in je creatieve ontwikkeling

Voel je ook wel eens de behoefte aan professionele feedback op je viltwerk? Niet alleen op vilt-technisch gebied, maar ook op het creatieve gehalte van je werk? Dan is onze tweejarige viltopleiding beslist iets voor jou. Want in deze opleiding van hoog niveau (zowel vilt-technisch als creatief) krijg je veel persoonlijke aandacht van onze vaste en gastdocenten. Daarmee willen we je stimuleren net iets verder te kijken, je grenzen te verleggen. Zodat je tot beter en verrassender viltwerk komt.

Bij Dutch Felt Academy kun je je vrij voelen om te experimenteren en je ervaringen met elkaar te delen. Naast oefening en onderzoek van diverse viltprocessen wordt je persoonlijke creatieve ontwikkeling gestimuleerd. Experimenteren wordt aangemoedigd. Hierdoor ben je in staat je eigen handschrift in vilt te ontwikkelen.

De opleiding is geschikt voor vilters met enige (tot meer) ervaring die zoeken naar verdieping in hun werk, zowel op vilttechnisch als creatief gebied.

De opleiding is gericht op mensen die zich tot doel hebben gesteld:

De opleiding bestaat niet uit een reeks workshops. De docenten bieden die vilttechnieken aan waarmee je aan je eigen stijl kunt werken. De oefeningen in creatieve vaardigheden zijn daarbij een belangrijk hulpmiddel, waarbij het beeldend proces voorop staat. Voor deze oefeningen ga je op onderzoek uit: je verzamelt foto's uit boeken, tijdschriften, internet. Je maakt schetsen, vouwwerken, collage's. Je speelt met wol en vilt. Samen met de docent en mede-studenten en individueel doorloop je een creatief proces dat uitmondt in je eigen werkstuk in vilt. Door dit alles ben je tijdens de 2 jaar die de opleiding duurt gefocust op je eigen ontwikkeling.

De opleiding duurt 2 jaar en bestaat uit 6 blokken. De eerste 5 blokken omvatten een praktijkweek van 5 dagen in het atelier in het Friese Baard, plus een serie online lessen. In de online lessen worden diverse technieken gedemonstreerd en geoefend. Hierdoor is er in de praktijkweken ruimte voor projectmatig onderwijs en experimenten met vilttechnieken. Tijdens het 6e blok werk je thuis aan je eindwerk, hierin krijg je begeleiding via mail, skype, of persoonlijk. Aan het einde van het 6e blok wordt je eindwerk geëxposeerd tijdens de DFA-groepsexpositie.

In elke praktijkweek geven meerdere docenten les. In de lessen worden vilttechnieken en thema's in het kader van het creatieve proces behandeld. Daarnaast geven bekende viltkunstenaars een kijkje in hun keuken door het geven van een korte masterclass. Een aantal docenten zal je gedurende de 2 jaar DFA vaker zien, omdat zij toezien op en begeleiden in jouw gang door de opleiding.Tijdens de online lessen vinden de contacten en begeleiding plaats via een besloten forum.

De huiswerkopdrachten van de online lessen worden in de praktijkweken besproken. Na elke praktijkweek volgen tevens thuis te maken opdrachten waarop je feedback zult krijgen. De 2-jarige opleiding wordt afgesloten met een expositie van eindwerkstukken van de studenten.

Bij het positief afsluiten van de 2-jarige opleiding, waarbij wordt beoordeeld op technische vaardigheden en de groei die je hebt doorgemaakt*, ontvang je het certificaat 'DFA Felt Artist'.

*: Je hebt:
alle online lessen gevolgd
alle lessen van de praktijkweken gevolgd
alle opdrachten met een voldoende beoordeling afgesloten
wij hebben een groei in je persoonlijke creativiteit kunnen constateren

Gedurende de 2 jaar vindt hier- over geregeld overleg met elke student plaats, je komt dus niet voor verrassingen te staan.

Dutch Felt Academy is een bij het CRKBO geregistreerd opleidingsinstituut


Algemene voorwaarden Student area