Dutch Felt Academy is
een bij het CRKBO geregistreerd opleidingsinstituut

Verbeelding in Vilt
Geef de kunstenaar in je de ruimte

Tijdens de lessenreeks: 'Verbeelding in Vilt' werk je 7 keer een vrijdag en zaterdag aan het ontwikkelen van je idee├źn en de omzetting daarvan in vilt. Tijdens het cursusjaar 2019-2020 krijg je les van 3 ervaren viltkunstenaars: Brigit Pauka, Astrid Polman en Truus Huijbregts. Het accent van de lessen zal liggen op verdieping, zowel van je artistieke vermogens als je creatieve mogelijkheden. Reflectie vormt hierbij een belangrijk onderdeel: een positief kritische blik op je werk (en dat van je mede-studenten) helpen je verder in je ontwikkeling. Kennis van de vilttechnieken is van minder belang dan je motivatie om verder te komen en je gedrevenheid om jouw eigenheid te laten zien in je werk. Uiteraard is ook de technische kwaliteit van vilt een aandachtspunt tijdens de lessen.

De groep waarin je komt houden we bewust klein: maximaal 8 personen. Op die manier ben je verzekerd van voldoende aandacht voor je werk en zijn we in staat om je gedegen feedback te geven.

Naast de 7 x 2 praktijkdagen (altijd een vrijdag en zaterdag) krijg je ook huiswerkopdrachten. Op het werk dat je thuis maakt krijg je tijdens de daaropvolgende praktijkdagen feedback van je docent en je mede-studenten.

Diegenen die op vilttechnisch gebied nog wat bij willen leren, kunnen toegang krijgen (tegen meerkosten) tot online-lessen van Dutch Felt Academy. Werk dat je maakt naar aanleiding van deze lessen zal ook met je besproken worden.

Aan het eind van de opleiding bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan een groepsexpositie.

Data praktijkdagen Verbeelding in Vilt

2019
September Vrijdag 6 & Zaterdag 7
Oktober Vrijdag 4 & Zaterdag 5
November Vrijdag 1 & Zaterdag 2
2020
Januari Vrijdag 24 & Zaterdag 25
Februari Vrijdag 28 & Zaterdag 29
Maart Vrijdag 27 & Zaterdag 28
April Vrijdag 17 & Zaterdag 18
Expositie: mei 2020

Lestijden

Vrijdag 10.00 - 16.30 uur
Zaterdag 10.00 - 16.30 uur
Pauze 12.30 - 13.15 uur

Mogelijkheid zelfstandig doorwerken:
Vrijdag 16.30 - 17.30 uur
Zaterdag 9.00 - 10.00 uur

Dutch Felt Academy is een bij het CRKBO geregistreerd opleidingsinstituut


Algemene voorwaarden Student area